/ iStock/Getty Images
Областна администрация в Разград получи и разпредели на общините в региона предпазните средства за членовете на СИК за осигуряване на тяхната безопасност по време на вота в условията на пандемия. Такива бяха доставени и за РИК, съобщиха от областната администрация.

За СИК и РИК са осигурени 55 500 хирургически маски, 6540 маски FFP2, 445 защитни гащиризони и 305 кутии с ръкавици. Доставени са също дезинфектанти за ръце и за повърхности. Общинските администрации ще разпределят тези предпазни средства по секционните комисии.

Ще има ли забавяне на изборните резултати (ВИДЕО)

Предвидени са и резервни количества. Те ще се съхраняват в Областната администрация и ще бъдат използвани при необходимост. От Областната администрация информират още, че до края на тази седмица ще приключи ваксинацията на изявилите желание за това членове и резерви на СИК в областта.

Това се отнася и за членовете и резервите на подвижните секционни комисии за гласуване на граждани, поставени под карантина или в изолация. До момента са се имунизирали 399 човека, ангажирани в изборния процес. Ваксините се отпускат по предварителна заявка.