/ ThinkStock/Getty Images
Баба Надие Мехмед от село Печеница е удостоена с Почетния знак на община Исперих и медал "Дарител на надежда по време на пандемия". Отличията й са връчени от кмета Белгин Шукри, съобщават от Общината.

Баба Надие, която дари пенсията си на болницата в Исперих: От сърце го направих, не ми се свидят парите (ВИДЕО)

Наградите 80-годишната жена получава като знак на признание за човешкия жест на съпричастност, който тя прояви по време на извънредното положение, дарявайки пенсията си на местната болница.

В качеството си на член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, кметът е предал на жената с голямо сърце и приза, който Сдружението й присъди в Деня на българската община.

80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих (СНИМКА)

Специалното отличие "Протегната ръка" на Сдружението бе присъдено на баба Надие за личния пример как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността и мотивират последователи.

Белгин Шукри е коментирал, че е изключително горд, че в община Исперих живеят хора като баба Надие - с големи и щедри сърца. С личния си пример тя даде урок по човечност и съпричастност на цялото общество и ни показа единствения правилен път за справяне с подобни глобални кризи, подчертал кметът.