Мирослав Минчев е Спортист на Област Разград за 2017 г.
Мирослав Минчев е Спортист на Област Разград за 2017 г. / netinfo
28-годишният колоездач от клуб „Спринт“-Разград  Мирослав Минчев бе избран за „Спортист на Област Разград за 2017 г.“, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Решението бе взето на заседание на Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта в Област Разград, което бе ръководено от заместник областния управител Евгени Драганов и в което участваха и представители на местните медии, общо гласувалите са 15. След гласуването на комисията точките на номинираните състезатели бяха умножени по предварително обявени критерии, свързани с ранга на състезанията, на които са постигнати най-добрите резултати; с възрастовата група на състезателя и с това дали спортът е олимпийски или не.
След прилагането на коефициентите Мирослав Минчев събра 333 точки. През отминаващата година той спечели трето място на Балканско първенство за мъже в дисциплина спринт, победител е и в Държавното лично отборно първенство в същата дисциплина.
На второ място сред 21 номинации с 290 точки е 23-годишният европейски шампион по културизъм за младежи Николай Пенчев от клуб
„Гладиатор“.
№3 в десетката на Област Разград също е представител на община Разград – халфът на ПФК“Лудогорец 1945“-Разград Марсело Насименто да Коща с 236 точки.
На четвърто място е класиран представител на община Кубрат – жокеят от клуб по конен спорт село Севар Нурхай Зюлкюф, пети е шахматистът от „Абритус“-Разград Ивайло Енчев, шеста – боксьорката от клуб „Олимпия“-Разград Пламена Иванова, седми – Юзнур Мехмедов от клуба по борба  „Агросем“-село Острово, община Завет; осми – състезателят от клуба по борба „Кубадън“-Лозница Хасан Хасан; девети – Гьокденис Шукриев от клуба по борба „Кубадън“-Лозница, десети е също състезател по борба – Мехмед Сунаев Акалиев от клуб „Спартак“-Цар Калоян. 
За най-перспективен млад състезател бе обявен Доан Фетта – 13-годишен състезател по борба от клуб „Агросем“-село Острово, община Завет. Най-добър треньор е Георги Георгиев от клуб „Гладиатор“-Разград. За най-добър отбор бе обявен ПФК“Лудогорец 1945“-Разград.
В заседанието на комисията и в гласуването участва и главният експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра Иван Дончев, който поздрави Областна администрация-Разград за това, че единствена сред трите области поддържа традицията за избор на 10 най-добри спортисти на годината.
Церемонията за връчването на наградите е насрочена за 19 декември, вторник, от 11:00 часа във фоайето на 7 етаж в Областна администрация-Разград.