Лудогорец постигна много ценна победа като домакин на Черно море с 1:0. Единственият гол бе дело на обичайния заподозрян Клаудиу Кешерю, като определено „моряците“ играха силно в Разград, но слабостта им при завръщащия удар им попречи да си тръгнат с точка за Варна. С този успех „орлите“ събраха 35 точки и водят с 5 пункта пред Локо (Пд), който утре играе със Славия.

Лудогорец

Треньорът на „орлите“ Станислав Генчев направи доста промени в своя състав. На вратата започна Владислав Стоянов, а изненадващо в тима се завърна Антон Недляков, който пропусна срещата с ЛАСК Линц заради счупен пръст. Очаквано Дяков и Григоре бяха титуляри, докато почивка получи Каули Оливейра. Иначе атаката поведе Клаудиу Кешерю, подкрепян от Кирил Десподов, Доминик Янков и Елвис Ману.



В първите минути ударите на Васил Панайотов и Матиас Курьор не успяха да затруднят Стоянов. Лудогорец поведе в 17-ата минута. Кирил Десподов изпълни корнер, на първа греда Елвис Ману продължи с глава назад към Кешерю, който на празна врата завърши както трябва заученото положение – 1:0 за „орлите“.

Пет минути след това домакините направиха добра многоходова атака, като в нейния край на отлична позиция се озова Кирил Десподов, чийто удар бе блокиран. След това Черно море натисна, но Исмаил Иса не успя да се възползва от колебания в защитата на Лудогорец, а изстрел на Файсел Касми не намери целта. В 34-ата минута пред Кешерю се откри възможност да стреля. Направи го добре с удар от около 20 метра, но топката мина на метър от дясната греда на Дюлгеров. Първото полувреме завърши с удар с глава на Курьор след центриране отдясно.

Втората част започна с отличен шанс за Лудогорец. Кешерю изведе много дейният отдясно Десподов, той финтира Цветомир Панов и стреля с левия крак, но за щастие на гостите – ударът не бе точен. След час игра двата тима си размениха по една опасност. Първо влезлият като резерва Родриго Енрике пробва дали Владо Стоянов внимава. После пък Алекс Сантана пробва с хубав удар на изненада Иван Дюлгеров, като кълбото излезе в аут. В 65-ата минута Ману с голяма доза късмет изведе добре резервата Каули, който стреля, Дюлгеров изби, но Панов затвори добре притичалия Ману, който не успя да намери очертанията и би неточно.

В 72-ата минута гостите изпуснаха невероятен шанс. При отлична контраатака останаха трима от Черно море срещу Сисиньо, топката стигна до младия Велислав Василев, който разочароващо шутира право във Владо Стоянов. В 78-ата минута Десподов стреля силно от фаул, но над вратата. После родният национал се озова на добра позиция, но пак шутира високо. В самия край на срещата Мавис Чибота също пробва своя мерник, който бе точен, но пък и Дюлгеров бе на мястото си.