„Коледата на колела“ – по-масова тази година
„Коледата на колела“ – по-масова тази година / netinfo

Около 40 колоездачи се включиха в тазгодишното издание на велошествието „Коледа на колела“ в Разград. Събитието се случва за втора година в столицата на Лудогорието, но видимо печели привърженици, освен това създава и още по-весело коледно настроение на минувачите, край които преминава колоната колоездачи с шапки на Дядо Коледа, еленски рога или гирлянди по велосипедите.

Освен по-многобройна от миналата година, обиколката на колоездачите днес бе и по-дълга във времето. Те стартираха от Момина чешма, минаха по пешеходната зона в централната градска част, след кръговото продължиха по бул. „България“, а след това край блок „Матросов“ завиха по „Априлско въстание“, тествайки новите велоалеи по цялото им протежение. След края на велоалеите на ул. „Васил Левски“ колоната продължи край парка към „Водна централа“ до обръщалото, след което се завърна обратно край Момина чешма.

На старт-финала имаше подкрепителен пункт с меденки с форма на прасе или коледна елха и чай, както и коледни късметчета.

Най-малките участници в обиколката бяха седемгодишната Петя Димитрова и нейният брат Христо - на 8 години, а най-възрастните – над 50-годишни. Тренировка за олимпийската година с дядоколедовците си направи и спортистът на община и област Разград Мирослав Минчев – също с коледна шапка. Колоната бе съпътствана е от една бегачка – Вероника Вълканова финишира редом с велосипедистите.

Велошествието бе съпътствано и от авария – падна веригата на колелото на един от малките колоездачи. По новите велоалеи един от участниците падна, за щастие се размина само с материални щети по фотоапарата си.

Още снимки вижте тук.

Коледата на колела  помасова тази година
netinfo