Още през 2015-та комисия предписала тополите да се изсекат
Още през 2015-та комисия предписала тополите да се изсекат / netinfo
Изявление на кмета на община Разград д-р Валентин Василев по повод информациите, че прокуратурата и две министерства са сезирани по повод изсичането на тополи край река Бели Лом, разпространиха от пресцентъра на местната управа. Публикуваме текста без редакторска намеса:
„Уважаеми медии, от Ваши публикации бях информиран, че Сдружение „Защита на животните в Лудогорието“-Разград е изпратило сигнали за отстраняване на тополите в града към Министъра на околната среда и водите, Министъра на земеделието и храните и до Окръжна прокуратура-Разград.
През последните дни много се спекулира по тази тема и бяха изказани редица мнения и нападки към институцията, която представлявам. За да бъде изяснен казусът, бих поискал чрез Вас, да помоля и настоявам контролните органи, в това число и прокуратурата, в рамките на своите правомощия, да извършат проверка на цялата процедура и придружаващата документация по издаване на разрешение за премахване на тополи, саморасла дървесна и храстовидна растителност по коритото на река Бели Лом в град Разград - в участъка от моста на ул.„Любен Каравелов“ до моста на бул. „Априлско въстание“.
Искам и да подчертая, че действията на администрацията са насочени единствено към подобряване на условията за живот в Община Разград и почистването на коритото на реката се прави с цел осигуряване на безопасност на населението.
д-р Валентин Василев
Кмет на Община Разград”