Кметът Денчо Бояджиев награди над 200 изявени ученици по случай 24 май
Кметът Денчо Бояджиев награди над 200 изявени ученици по случай 24 май / netinfo

Над 200 ученици от община Разград получиха днес награди от кмета Денчо Бояджиев. Всички те са показали отлични резултати и заели призови места на регионални, национални и международни олимпиади, състезания и конкурси. По традиция наградите се връчват всяка година в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.


Бояджиев поздрави всички с настъпващия най-хубав български празник и им пожела здраве, щастие, както и да продължават да прославят името на училището и община Разград в страната и чужбина.

"Хубавото е, че всяка година залата е пълна, което означава, че има все нови и нови момичета и момчета, които доказват, че в Лудогорието живеят, учат и творят изключително умни и талантливи деца ", каза още в приветствието си градоначалникът.

Талантливите разградски деца получиха като подарък фоторамка, за да могат да запазят най-хубавите си спомени.

Сред отличените бяха осмокласникът Атанас Груев от ГПЧЕ "Екзарх Йосиф", класирал се на първи места на олимпиади по български и английски език, и в националния конкурс "100 години от Балканските войни и разорението на тракийските българи".

Награда получиха и Здравко Здравков и Теодор Спасов от ПМГ "Акад. Н. Обрешков", класирали се на второ място в международен конкурс в Москва.

Срещата се проведе в стола на Средношколското общежитие. Гости на тържеството бяха зам. - кметът Хами Хамиев, началникът на отдел „Образование" в общината Бонка Цонева, представители на общинска администрация и много родители.