/ Албена АД
Филиалът на Русенския университет в Разград отправя предизвикателство към младите хора да покажат уменията си на виртуален кулинарен маратон.

Кулинарната надпревара е под мотото "Фермерските храни и здравословното хранене - в контекста на плана за възстановяване на Европа".

Събитието се организира със съдействието на Европейския информационен център във Велико Търново.

Със свои изпробвани рецепти в конкурса могат да участват студенти, ученици и приятели на Филиала в Разград. Всеки има право да се включи с неограничен брой кулинарни идеи.

Рецептите, придружени със снимки или кратък клип се очакват до 23 април на имейл: filialrazgrad1@gmail.com. Всички получени вкусни идеи ще намерят място във Фейсбук страницата на висшето учебно заведение.

Резултатите от кулинарния маратон ще бъдат представени на онлайн среща на 28 април, на която заедно всички ще се потопят в магията на вкусната храна.

Кулинарният маратон се организира за шеста поредна година, а за втора поредна се провежда виртуално. В миналогодишното издание на надпреварата свои кулинарни изкушения са представили повече от 30 младежи. Над 50 рецепти със снимки и клипове са омаяли събралите се в онлайн пространството близо 70 любители на кулинарното изкуство.
 
БТА