ГПЧЕ - с две шампионски титли в областния кръг на Ученическите игри
ГПЧЕ - с две шампионски титли в областния кръг на Ученическите игри / netinfo

ГПЧЕ"Екзарх Йосиф"-Разград спечели две шампионски титли в областния кръг на Ученическите игри. На зоналните турнири област Разград ще бъде представена от тимове на Езиковата гимназия във възрастови групи юноши - 8-10 клас и юноши 11-12 клас. При най-големите победата е служебна, тъй като не е имало конкурент, при по-малките на второ място е отборът на СОУ"Св. Св. Кирил и Методий" -Самуил, на трето - СОУ"Васил Априлов"-Исперих. За най-полезен играч е обявен Калоян Недев от ГПЧЕ.

Без да играе до зони стига и отборът девойки 11-12 клас, в тази възрастова група също не е имало съпернички.

При девойките 8-10 клас област Разград ще бъде представяна на зоналния турнир от СОУ"Св.св. Кирил и Методий"-Самуил, на второ място е тима на ГПЧЕ. За най-полезна състезателка е определена Несрин Сунай от Самуил.

При най-малките възрастова група момичета победител е ОУ"Н.Й.Вапцаров", втори са СОУ"Васил Априлов"-Исперих, трети - тимът от ОУ"Христо Ботев"-село Владимировци. Призът за най-добра състезателка получи Галена Димитрова от ОУ"Н.Й.Вапцаров"-Разград.

При момчетата на първо място се класира СОУ"Васил Априлов"-Исперих, на второ - ОУ"Христо Ботев"-село Владимировци, трети - ОУ"Отец Паисий"-Разград. Най-полезен състезател е Иво Ивайлов от СОУ"Васил Априлов"-Исперих.

Главен съдия на турнира бе Росен Лицов, съдии - Николай Ангелов и Стефан Данаилов.