Дядо Торбалан и Клеопатра – сред най-оригиналните костюми за Хелоуин в Езиковата
Дядо Торбалан и Клеопатра – сред най-оригиналните костюми за Хелоуин в Езиковата / Радка Минчева

От героя от българския фолклор Дядо Торбалан, през традиционните вещици и скелети, та до египетската владетелка Клеопатра се разхождаха днес из коридорите на ГПЧЕ“Екзарх  Йосиф“-Разград. По вече стара училищна традиция осмокласниците организират конкурс за най-интересен костюм, а по-големите са публика и имат право да участват в игрите, докато журито заседава.

И тази година за пореден път поради липса на физкултурен салон многолюдното събитие с проведе в една от класните стаи на втори корпус на Езиковата. Сред приятните изненади бе появата на маскирания училищен директор Пейчо Георгиев, току що завърнал се от обучение в Ню Йорк. Той веднага оглави журито, в което участваха две педагожки и миналогодишната абитуриентка Сезен.

Дядо Торбалан и Клеопатра  сред найоригиналните костюми за Хелоуин в Езиковата
netinfo

След дълги размисли журито определи общо 13 награди за костюми. За най-типичен за Хелоуин костюм призове спечелиха Смъртта от 8а клас и Вещицата от същия клас, за най-оригинален – Зловещата кукла – Мелиса от 8б, най-страшен – Погребалния агент – Павел от 8б, най-романтичен – Клеопатра, най-страшен – Дядо Торбалан от 8б, най-креативен – Тенисиста Бьорн Борк от 8б клас и Тиквения човек от 8в, най-различен – Каубоя от 8б, най-приказни Алиса, Котката и учителката Даниела Узунова, облечена като фея. Специална награда имаше и за две момичета, маскирани като Мишки.

Призове имаше и за авторите на най-добрите рисунки и постери, подредени в коридорите на училището, както и за тийнейджърите, изработили оригинални тиквени фенери.

Докато журито заседаваше, учениците участваха в забавни игри от типа: изваждане на ябълки от леген с вода без ръце, увиване на партньора с тоалетна хартия, рисуване на вещица със затворени очи и други.

Още снимки очаквайте ето тук.

Дядо Торбалан и Клеопатра  сред найоригиналните костюми за Хелоуин в Езиковата
netinfo