Директорът на ГПЧЕ към випуск 2016: Обречени сте на успех
Директорът на ГПЧЕ към випуск 2016: Обречени сте на успех / Радка Минчева

Не им се тръгваше от училищния двор на учениците от випуск 2016 в ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ след като получиха дипломите си тази вечер, а след това станаха прави за Химна на училището. Връщайте се и не ни забравяйте – призова ги от името на учителите им директорът на гимназията Пейчо Георгиев.

Той им благодари за това, че са запазили традицията от предходните випуски за добро представяне на матурите, така че ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ е единственото училище в област Разград, което влиза в Топ 94 на страната за училища със стабилен висок успех на държавните изпити 5 години поред, това пък се отразява положително на стипендиите на следващите ученици.

„Обречени сте на успех“ – ориса зрелостниците Пейчо Георгиев преди да им раздаде дипломите, в повечето от тях имаше Грамоти за отличен успех или успехи в изкуствата, спорта или други сфери, както и покани от различни университети учениците на Езиковата да продължат образованието си в тях.

Дипломите се раздаваха по азбучен ред, както са в дневниците на 12-тите класове, но с две изключения. Първи получиха ценния документ отличниците Елена Борисова и Данаил Рангелов. Елена получи и сребърен медальон, а Данаил – Почетното отличие на ГПЧЕ.

За пръв път на церемонията бе връчен и документ от друго училище – Грамота за рицарско поведение от ръководството на ПТГ“Шандор Петьофи“ получи Филип Хадживасилев. Подобен документ преди дни бе връчен и на ученик от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, предстои да го получи и единадесетокласничката от ГПЧЕ Деница Василева, тримата са дарили кръв за пострадал при катастрофа ученик от Техническата гимназия, с което са спасили живота му – разказа Пейчо Георгиев.

102 са зрелостниците на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ тази година, 43 от тях получиха отлични дипломи, като 7 човека през цялото си обучение в гимназията са имали успех 6,00. На държавния изпит по български език и литература средният успех е 5,00, а средният от двете матури е 5,11.

Още снимки вижте тук.

Директорът на ГПЧЕ към випуск 2016 Обречени сте на успех
netinfo

Директорът на ГПЧЕ към випуск 2016 Обречени сте на успех
netinfo

Директорът на ГПЧЕ към випуск 2016 Обречени сте на успех
netinfo

Директорът на ГПЧЕ към випуск 2016 Обречени сте на успех
netinfo