Деца помагат на деца – Втора серия
Деца помагат на деца – Втора серия / netinfo

Ученици от Езиковата гимназия в Разград за втора поредна година организират благотворителен концерт за възпитаниците на Дома за медико-социални грижи в града.

Докато миналата година тийнейджърите от тогавашния 9А клас инициираха кампанията сами, тази година, когато вече са десетокласници, към тях се присъедини и паралелката със същата специалност „Английски и испански език", но една година по-малки от тях.

Сценки, песни и танци включва програмата, освен момчетата и момичетата от двата класа, на сцената излизат и: танцова формация „Феникс", Средношколската формация към Капанския ансамбъл и Младежката студия към хор „Железни струни".

Община Разград е предоставила без наем залата на Общинския културен център, а Капанският оркестър осигурява озвучаването, също безплатно. Така цялата събрана сума ще се използва за децата от социалния дом, ще се купи това, което служителите от институцията определят, че децата имат нужда. По-големите от възпитаниците на Дома ще бъдат в публиката, както бе и миналата година, когато за играчки бяха събрани 400 лв., но концертът бе в по-малка зала.

В организацията помагат педагогическия съветник Анета Русева и двете класни на деветокласниците и десетокласниците  Красимира Минева и Анелия Тотева.

Концертът на възпитаниците на ГПЧЕ"Екзарх Йосиф" е на 24 април от 18,30 ч. в Общинския културен център. Билетите за ученици и пенсионери са по 1 лев, а за възрастни - по 2 лв., могат да се купят на място на касата на театъра или от организаторите.