/ ThinkStock/Getty Images
Пакети с хранителни продукти ще получат за коледните и новогодишни празници самотно живеещи възрастни и социално слаби жители на разградското село Островче.

"Благотворителната инициатива е на Дружеството на Българския Червен кръст, читалищното настоятелство, клуба на пенсионера и кметския наместник", съобщи секретарят на читалището Хриска Гамишева.

Инициатива подкрепя хора в нужда в Кубрат

Тя посочи, че продуктите ще бъдат закупени със средства, дарени от благодетели. Гамишева изрази надежда и този път имащите възможност хора от селото да станат съпричастни и дарят според възможностите си средства, за да подпомогнат благотворителната кауза.

Тя е убедена, че на призива за набиране на дарения ще откликнат също представители на фирми и арендатори. Дарителската кампания ще продължи до 17 декември, а коледните пакети ще бъдат предоставени на хората в затруднено положение в навечерието на празниците.

"Това е поредна дарителска кампания, която провеждаме. Опитваме се с много ентусиазъм и желание да помогнем на тези, които имат нужда и да привлечем повече съмишленици към каузите", каза Гамишева.

Тя изрази благодарността си към всички дарители с големи и добри сърца, които досега са подкрепяли организаторите и на тези, които възнамеряват да го направят.
БТА