/ iStock/Getty Images
Доброволци от Разград, обединени от идеята да помогнат на възрастни хора, събират хранителни продукти, които ще раздадат преди празниците.

Организатор на инициативата "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" е гражданското сдружение "Бъди човек".

Идеята е преди празниците да зарадваме възрастните хора и да им дарим щастие, усмивка и надежда, каза Нергис Скендер, един от главните инициатори на благотворителната акция. Тя обясни, че инициативата е отворена за всеки, който има възможност и желание да помогне.

Събират се само трайни пакетирани храни, консерви, сладки, плодове. Приемат се също ваучери, с които непосредствено преди раздаването на хранителните пакети да се закупят и малотрайни продукти. Желаещите да помогнат трябва да носят купените от тях продукти в новата бизнес сграда на ул. "Петко Славейков" 6.

В две поредни недели на декември при спазване на всички противоепидемични мерки даренията ще бъдат занесени по домовете на нуждаещите се възрастни хора от общината.

Инициативата "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" се провежда за втора година в Разград. Миналата година са раздадени над 500 кг хранителни продукти на 135 домакинства в общината.
БТА