/ iStock
Безплатни кинопрожекции под звездите ще радват любителите на седмото изкуство в Исперих

Инициативата се организира за втора поредна година от Община Исперих и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), съобщиха от общинската администрация.

Тази вечер, 12 август, от 21:00 часа на градския стадион в Исперих ще има безплатна прожекция на анимационния приключенски филм „Пазителите на Арктика“. Сюжетът на филма разказва за Суифти, арктическа лисица, който мечтае да стане един от Топ Догс – отряд хъскита, които работят като доставчици. 

В съботната вечер, 13 август, отново в 21:00 часа безплатното лятно кино ще продължи с прожекция на българския игрален филм „Петя на моята Петя“. Сценарият повдига завесата на миналото, за да представи на съвременните млади хора Петя Дубарова и нейния талант. 

Прожекциите на двете филмови ленти са подарък за жителите и гостите на Исперих по повод Международния ден на младежта - 12 август.

12 август е обявен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1999 г. и се отбелязва официално от 2000 година.

Инициативата има за цел да насочи общественото внимание както към проблемите на младите хора, така и към постиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развитие на глобално, национално и местно ниво. На този ден по целия свят се организират публични събития и кампании, насърчаващи участието на младежите във вземането на важни решения във всички области на обществения живот. В България празникът се чества от 2007 година.
БТА