Без забележки от екоинспекцията за Депото за отпадъци
Без забележки от екоинспекцията за Депото за отпадъци / Радка Минчева, архив
Без забележки и констатирани нарушения е завършила планова проверка на комисия, назначена от Директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите-Русе на обект: „Регионално депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян“. Проверката е била на 5 и 6 юни – съобщи днес на пресконференция кметът на Разград д-р Валентин Василев.
Предметът на проверката е било спазване и прилагане условията на издаденото от Министерството на околната среда и водите Комплексното разрешително за експлоатация на обекта.
При извършения оглед на място в обекта и преглед на наличната документация е установено, че при експлоатацията на обекта се спазват условията на комплексното разрешително, за които се прилагат разписани инструкции с приложени регистрационни документи.
Проверката на обекта е приключила без забележки от страна на проверяващата комисия, като не са констатирани отклонения от условията по издаденото комплексно разрешително за експлоатация на обекта, коментира градоначалникът.