Без съкратено производство по дело за загинал на пътя полицай
Без съкратено производство по дело за загинал на пътя полицай / netinfo

За предварително изслушване с възможност да бъде гледано по съкратената процедура бе насрочено днес делото за смъртта на полицая от Държавна агенция „Технически операции“ Денчо Станев. На процеса в Окръжен съд-Разград обаче не бе даден ход, тъй като подсъдимият не се съгласи с тази процедури, защитата му настояваше за разпит на всички свидетели. Адвокатът на 46-годишния Васил Генов от Исперих настояваше още делото да бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на пропуски в обвинителния акт, в който имало противоречия от типа веднъж се обявявало, че подсъдимият е изпреварвал една кола, а след това, че били две. Магистратите обаче не установиха нарушения и не върнаха делото, а го насрочиха за 10 март, когато ще бъдат призовани всички свидетели.

В съдебната зала днес стана ясно, че освен полицейския служител катастрофата е взела още една жертва – пътникът в колата Ахмед Чолаков от село Йонково сред няколкомесечна кома е починал в болницата.

Вдовиците и децата на двамата загинали не предявиха граждански искове, конституираха се като граждански ищци.

Инцидентът стана на 18 август  миналата година по време на годишния отпуск на Денчо Станев. Мъжът пътувал с личния си автомобил „Ситроен“ от Исперих към Разград заедно със съпругата си и приятелско семейство. На изхода на Исперих лек автомобил "Ланчия Либра", управляван от Васил Генов, е навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в "Ситроен"-а. При сблъсъка на място е починал Денчо Станев, Ахмед Чолаков от село Йонково, който се возел на задната седалка, е транспортиран в МБАЛ-Разград с тежка черепно-мозъчна травма. Съпругите им и 70-годишната майка на водача на "Ланчията" са откарани в исперихската болница с по-леки наранявания.