/ БГНЕС, архив
"Нека този ден се превърне в повод да виждаме себе си в историята, да почитаме миналото с ясното съзнание, че нашето единение днес е най-голямата почит към делото на онова Съединение, което ни завещаха героите през 1885 година", каза в своето тържествено слово, посветено на 136 години от Съединението на България, представителят на младото поколение разградчани Николай Пенчев.

Включването на студента по право и председател на Младежкия общински съвет в Разград в тържественото честване е част от новата инициатива на общината представители на различни поколения да приветстват жителите на града за национални празници.

Кметът на Шумен: Силата е в нашето единство, а не в разединението

Пред жителите и гостите на лудогорския град, дошли да почетат историческия ден, младежът заяви, че трябва да се обърнем към патриотизма на възрожденците, защото зрелият патриотизъм не говори високо, не се гордее с чужди подвизи, не битува само в историята, а твори достойното настояще.

За да градим България ние трябва да сме заедно, без да се делим по-никакъв начин, защото България е над всичко, посочи още Николай Пенчев.

В знак на признателност пред смелостта и подвига на участниците в Съединението пред Войнишкия паметник, венци и цветя положиха ръководството на община Разград, представители на институции, политически партии и общественици. Празничен поздрав поднесоха изпълнителите от Капанския ансамбъл.
БТА