/ IStock
Гонка с криминално проявен завърши с арест. Екшънът се е провел в първомайското село Градина. Късно снощи в хода на полицейска акция е задържан криминално проявен мъж, който се опитал да осуети полицейска проверка. Причината за това - избягване на законова отговорност във връзка с престъпление по пътищата, съобщи NOVA.

Служителите на реда последвали автомобил и подали звуков и светлинен сигнал за неговото спиране. Водачът не се подчинил на подадения сигнал и ускорил скоростта, продължавайки движението си в посока към с. Крушево. Патрулиращият екип предприел преследване със звуков и светлинен сигнал и продължил следването на неподчинилия се водач, преминавайки през с. Крушево и с. Добри дол.

В края на с. Добри дол преследваният автомобил се насочил извън границите на населеното място и се отправил в посока към коритото на р. Марица. Водачът спрял на брега. Униформените спрели непосредствено зад нарушителя и отново разпоредили на водача да изгаси автомобила и да излезе от него, за да бъде установена самоличността му. Водачът не се подчинил и направил опит за маневра на автомобила, тръгвайки срещу полицейските служители. Наложило се ниформените да произведат предупредителни изстрели, за да принудят двете лица да слязат от автомобила и да легнат на земята.

Хванали издирвания от Франция тунизиец след гонка и зрелищна катастрофа в Добрич

В хода на последвалите действия е установено, че задържаните мъже са криминално проявени жители на село Мирово. Причината за последвалата гонка и осуетената полицейска проверка е употребата на алкохол от страна на водача. Дрегерът отчел 2, 16 промила алкохол в издишания въздух на водача. Той е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок от 72 часа.
NOVA