Зрелищно задържане на четирима непълнолетни младежи в Пловдив. След продължителна гонка по главни улици и булеварди те са били блокирани от полицията в центъра на града, предава NOVA.

Оказало се, че става въпрос за 16-годишен ученик от техникума по автотранспорт и трима негови спътници.Зрелищният екшън се е разиграл в неделя следобед. Автопатрул на Пътна  полиция се опитал да спре със стоп палка червен мерцедес, който преминал с висока скорост през кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Източен".

Задържаха шофьор в Сливен след гонка

След близо 4-километрова гонка, автомобилът с четирима души в него е блокиран в района на пазара. „Не искаха да слязат от автомобила, дърпаха вратите, което наложи използването на помощни средства - белезници. Водачът на 16 години няма как да има шофьорска книжка”, казва главен инспектор Виктор Празов - началник на „Охранителна полиция“-Пловдив.

Младежът управлявал автомобилът е откаран за разпит в Четвърто районно управление на полицията. „Дава обяснение, че е взел ключовете без да е питал родителите си, но фактът, че го е направил, че си е позволил да се качи на 16 години е достатъчен.

Той е застрашил неговия живот, живота на спътниците, които са били с него и всички участници в движението. И най-вече на всички служители, които са имали пряка опасност за своя живот”, допълни инспектор Празов.

Мъж е прострелян след гонка край София

След задържането неправоспособният водач е тестван на място за алкохол и наркотици, като и двете проби се оказват отрицателни. „Съставен е акт за административно нарушение по три точки - за неправоспособен водач, не спира на подаден сигнал от полицейския служител и управлява нерегистрирано МПС, тъй като МПС-то е било с изтекли транзитни номера, а именно през месец юли е изтекла регистрацията”, добавят от МВР.

Началникът на „Охранителна полиция“-Пловдив отправи призив към родителите да разговарят със своите деца, за да не се допуска втори такъв инцидент, който може да бъде фатален.
nova.bg