Журналисти биха общинари на боулинг
Журналисти биха общинари на боулинг / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg

Пловдивски журналисти победиха отбор от общински служители на импровизирано състезание по боулинг снощи в МОЛ Галерия. Предствителите на четвъртата власт, повечето от които дебютанти в този спорт, бяха водени от главния редактор на вестник Марица Любомир Минчев, а начело на общинарите бе зам.-кметът по спорта Георги Титюков.

В редиците на общинските служители, личаха имената на главния секретар Борислав Инчев, общинският съветник Добромир Трифонов, както и на юристите Милена Станджикова и Христо Андонов, който е и бивш кадър на Дарик радио.

В първия кръг на надпреварата общинарите събраха повече точки от журналистите, но според регламента по двама играчи с най-висок резултат от всеки отбор, трябваше да решат в допълнителна игра. Така на финалната права един срещу друг се изправиха главния секретар на общината Борислав Инчев, заедно с Франц Кадири от „Връзки с обществеността" и главният редактор на вестник Марица и спортният редактор на Дарик Радио Митко Лишев.

Въпреки първоначалния ентусиазъм, който беше обхванал общинарите, 4-те страйка на колегата Лишев в последните минути на надпреварата сложиха край на спора. Освен основна заслуга за победата на журналистите, Митко Лишев получи и индивидуална награда за най-резултатен играч с общо 10 страйка по време на цялото състезание.