Здравният министър открива обновени звена в УМБАЛ „Свети Георги“
Здравният министър открива обновени звена в УМБАЛ „Свети Георги“ / снимка: dariknews.bg

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева и председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Нигяр Джафер ще открият днес в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив 5 обновени и новосъздадени структури в двете бази на лечебното заведение.

Началото е от 10:00 ч. в База 1 на болницата пред сградата на Клиниката по клинична токсикология, Отделението по диализно лечение и Отделението по професионални заболявания. Трите клинични звена бяха пребазирани и обновени с капиталова субсидия от Министерството на здравеопазването в размер на 1 млн. лева и с 400 хил. лева собствени средства на УМБАЛ „Свети Георги“.

Преди официалната церемония пловдивският митрополит Николай ще отслужи църковен ритуал. Министър Андреева и д-р Джафер ще разгледат Клиниката по клинична токсикология и Отделението по диализно лечение и ще посетят Звеното по стволовоклетъчна трансплантация към Клиниката по клинична хематология.

По-късно официалните гости ще разгледат Високотехнологичен център по образна диагностика на онкологични заболявания и Високотехнологичен център за трансфер на знания и здравни технологии в База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66.

Новооткритият през м. април т.г. Високотехнологичен център по образна диагностика на онкологични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ бе създаден по проект, който е на обща стойност 9 701 887, 69 лева, от които финансирането от ЕФРР е 8 115 200, 42 лв.