Затворени пътища в Пловдивско! Остава в сила частичното бедствено положение в Първомай
Затворени пътища в Пловдивско! Остава в сила частичното бедствено положение в Първомай / Дарик архив

Заради силното снегонавяване по пътищата в община Първомай, което предизвиква проблеми с придвижването на автомобилите, и днес остава в сила частичното бедствено положение там.

Затворени за движение са пътищата от първомайския кв. Дебър – с. Брягово – с. Искра, кв. Дебър – с. Татарево, с. Бяла река – с. Буково, с. Бяла река – с. Воден, Татаревска чешма – с. Татарево, Виница – главен път 18. На входовете и изходите на тези участъци има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства, с цел избягване на бедстващи хора.

Бедственото положение и въведените временни ограничителна мерки ще са в сила до ликвидиране на последствията от снегонавяването.

Поради снегонавявания, преспи и липса на видимост са затворени и пътищата Дебър-Златовръх; Богданица-Болярци; Леново-Поройна и Садово-Асеновград, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура.

Шофьорите да се движат с повишено внимание на АМ "Тракия" от км 93 до км 97 в района на с. Мало Конаре, поради постоянни навявания от сняг. Скоростта на движението да се ограничи на 80 км/ч.

В област Пазарджик е ограничено движението на МПС над 12 тона. По пътя Пещера-Батак-Доспат е ограничено движението на тежкотоварни автомобили, а по Огняново-Исперихово е ограничено движението за всички МПС. Обходният маршрут е през Исперихово-Бяга-Пещера-Пазарджик. Причината е почистване на пътя от сняг.

Поради влошените метеорологични условия е ограничено движението на моторни превозни средства с над 12 тона и в цялата Смолянска област, допълват от АПИ.

Заради силните пориви на вятъра, които тази сутрин в Пловдив са достигали до 32 метра в секунда,  в ранните часове днес е имало снегонавявания на някои от входно-изходните артерии на Пловдив - на Голямо Конарско шосе, Карловско шосе и ул. „Димитър Талев“. Навяванията са почистени своевременно.

По време на заседанието на Оперативния щаб към Община Пловдив днес е отчетено, че обстановката в града е спокойна. Основните пътни артерии в града са почистени, като е осигурено движението на градския транспорт. Издадени са 30 предписания за непочистени тротоари пред търговски обекти, отчетоха от Пловдивския общински инспекторат.