Затварят Руския пазар заради мръсотията. Роми ще извозват с каруци боклука от Шекера
Затварят Руския пазар заради мръсотията. Роми ще извозват с каруци боклука от Шекера / netinfo

Руският пазар ще бъде затворен, а концесионерът ще бъде санкциониран заради камарите с боклуци , които се трупат в района.

Задължението за почистването на района е на фирмата концесионер “Търговски център Север”, която не е осигурила необходимите на търговците места за изхвърляне на отпадъците.

В официално писмо кметът на район „Северен” Ина Филипова настоява наемателят на пазара да изпълни задължението си до края на седмицата. В противен случай още следващия понеделник инспектори от РИОКОЗ ще затворят тържището и ще наложат глоба на фирмата, която го стопанисва. "Търговски център Север" се представлява от Георги Тафков, а управител на фирмата е сърпугът на бившия районен кмет Даниела Желязкова.

Освен в рамките на самия Руския пазар, камари с боклуци има и непосредствено до оградата, от страната на КАТ, където в събота и неделя абсолютно незаконно се формира алтернативен пазар, уточняват от районната администрация.

 Търси се успешен начин за почистването на двете цигански махали – Арман махала и Шекер махала, където има проблем с извозването на боклуците. Постигната е договорка между районната администрация и фирма „Чистота” за назначаването на роми от махалите, които с конски каруци да извозват боклука от тесните улици до колите на почистващата фирма.