Заради бурята снощи, 1000 души в Карловско откъснати от света
Заради бурята снощи, 1000 души в Карловско откъснати от света / Дарик архив

Частичното бедствено положение за селата Розино, Слатина и град Клисува обявено от снощи остава. Над 1000 души са откъснати от света в карловското село Розино, след снощната буря.

Улиците са разрушени, превърнати са в дерета, в които продължава да тече огромно количество вода. Пораженията са най-вече в централната част на селото. Това съобщи кметът на Розино Ангел Шаламанов. В момента кризисният щаб заседава, описват се щетите. Над 50 къщи са били под вода тази нощ, в момента са около 20, останалите са отводнени. Има наводнени приземни и първи етажи от къщи.

Няма бедстващи хора. Снощи много от местните са извели животните си от оборите и са прекарали нощта навън от страх да не пострадат от водната стихия.

Около 19.30 часа в петъчната вечер силна буря, порой и градушка удариха Розино. Цяла нощ екипи на пожарната отводняват и се опитват да нормализират обстановката, но много улици са отнесени и са останали без пътна настилка. Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов обсъжда заедно с експертите в кризисния щаб мерките за справяне със ситуацията.