Започва третото издание на "Вкусът на Пловдив"

/ ThinkStock/Getty Images
Започва третото издание на фестивала "Вкусът на Пловдив", което ще продължи до 26 май. Кулинарният форум ще се проведе на Малката главна с участието на производители и майстори готвачи от пловдивски ресторанти, които ще представят различни продукти и ястия от традиционната българска кухня с  поредица от дегустации и демонстрации.
 
На откриването от 12.00 часа на площада пред Римския стадион ще присъства кметът Иван Тотев. Гост-водещият шеф Иван Звездев ще приготви агнешки курбан за 250 души, който ще бъде раздаден на посетителите. Ще има и празнична програма с участието на ансамбъл „Тракия“, спортни и латиноамерикански танци, томболи и викторини с награди.
 
„Вкусът на Пловдив“ се организира от Сдружение на ресторантьори и хотелиери "Тракия"-Пловдив, фондация "Локалфууд.бг",  Фермерски пазар – Пловдив  и община Пловдив и е част от туристическия календар на града.