Световно по фойерверки
Световно по фойерверки / снимка: Тина Соколова
Световно първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2018 организира за шеста поредна година общината в средногорския град. Събитието започва тази вечер на площад „20-ти април” и ще продължи три дни – до 27 май. И в трите дни проявите започват от 20,00 часа.

Отборите, които ще творят цвят, феерия и красота в небето, са победителят от 2017-та година - Казахстан, Норвегия и Украйна.

Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ във всяка от трите вечери от 21,45 часа.

Атрактивното съревнование и този път ще бъде съпътствано от богата културна програма.

Днес публиката ще види на сцена Донна, рок-група „Кофеин“ и група „Стенли Live“. Между изпълненията им е предвидена подгряващата заря в 21:45 часа, а след нея - свободното фойерверк шоу и състезателното пиро-музикално шоу на отбора на Казахстан.

В събота, отново от 20,00 часа ще бъдат изпълненията на група „Slippers“ и Михаела Филева. Следват подгряваща заря и свободното фойерверк шоу и състезателното пиро-музикално шоу на отбора на Норвегия, а после - изпълненията на българската рок група „Ахат“.

Младият талант от Панагюрище Дейвид Белишки, певицата Христиана Лоизу и група “Deep Zone Project“ откриват концертната част от програмата в неделя. В 21,45 часа ще бъде подгряващата заря, а след нея -свободното фойерверк шоу и състезателното пиро-музикално шоу на отбора на Украйна. Вечерта ще продължи с с официалното награждаване на победителя и концерт на рок група „Voice and Fingers“.

Водещи през трите дни на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2018 ще бъдат Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик.