Започна строежът на втория мост на Герджика
Започна строежът на втория мост на Герджика / netinfo
Вторият мост на река Марица в Пловдив, който ще е паралелен на най- старото мостово съоръжение в града – моста на Герджика, ще бъде готов в края на 2008 година, съобщи проектантът от “Мостстрой” Димо Кисьов. Кметът Иван Чомаков и областният управител Тодор Петков направиха първа копка на строежа днес, а преди това бе отслужен тържествен молебен за ниски води и хубаво време.

Инвестициите в новото съоръжение са в размер на 5.1 милиона лева. Новият мост ще бъде с ширина на пътното платно 10 метра, на тротоара за пешеходци 3.5 метра, като е предвиден и еднометров помощен тротоар от страната на стария мост. Няма да има връзка между двата моста, те ще отстоят на един метър светъл отвор, каза проектантът Кисьов.

По всеки от мостовете движението ще бъде еднопосочно, а като цяло автомобилите ще се движат по широк булевард с по две ленти във всяка посока. Разширяването на улица “Победа” и на бул. “Руски” ще започне следващото лято за да бъдат завършени заедно с моста и да бъдат пуснати заедно в експлоатация, защото са пътните артерии на които стъпва моста, каза кметът Чомаков.