Започна надпреварата за Кулинарната купа на България
Започна надпреварата за Кулинарната купа на България / netinfo

16 индивидуални състезатели и 9 отбора се включиха в надпреварата за Националната кулинарна купа на България. Състезанието, което започна днес, ще се проведе в няколко категории, от които ще бъдат излъчени „Отбор на България", „Готвач на България" и „Сладкар на България" за 2009г.

Първият ден бе посветен на индивидуалните участници, които идват от реномирани ресторанти в София, Пловдив, Варна, Бургас, Поморие, Бяла Слатина, Девин. Седем  от тях ще продължат на финала в събота. За тогава е насрочено състезанието, наречено "черна кутия", в което претендентите ще научат с какви продукти за готвене разполагат 15 минути преди старта. Един от тях ще получи титлата Готвач на България 2009.

Надпреварата за Отбор на България 2009 ще започне на 16 май  сутринта, когато ще бъде връчен и призът „Сладкар на България".

Състезанието за Кулинарната купа на страната се провежда в палата № 18 на Международен панаир Пловдив  в рамките на пролетното изложение за потребителски стоки и технологии.

Организатор  е Българската асоциация на професионалните готвачи, а за патрон на събитието бе поканен председателят на Пловдивския общинския съвет - Илко Илиев.