/ Thinkstock/Getty Images
Пловдивската полиция задържа крадец, убил жена по време на обир, съобщиха от прокуратурата. Престъплението е станало преди 10 години, а оттогава престъпникът се е издирвал.
 
През есента на 2009 г. жена се прибирала в жилищната си кооперация. На стълбището след входната врата, тя била нападната от непознат  мъж, който дръпнал дамската й чанта и побягнал. Пловдивчанката опитала да я задържи, заради което била влачена от нападателя, а когато се развикала за помощ, той я наръгал пет пъти с нож в областта на корема и предмишницата. Нападателят задигнал чантата, в която имало документи, портфейл, ключове и пари, след което избягал.
 
Съседи повикали „Спешна помощ", като въпреки лекарската намеса, пострадалата две седмици по-късно починала.
 
Преди дни 32 годишен мъж е бил задържан, с подозрение, че е извършител на престъплението. Спрямо него е повдигнато обвинение. Той не е действал сам, но съучастникът му починал в катастрофа.
 
Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража".
 
За престъплението, по което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години „лишаване от свобода", доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.