полиция
полиция / БГНЕС
Разкрит е авторът на грабеж от златарски магазин в Пловдив, съобщиха от полицията. Разследването стартирало преди две седмици в Четвърто РУ, непосредствено след получен сигнал за престъплението на 30 май. Собственикът на търговския обект разказал, че преди обяд в магазина му влязъл мъж и издърпал насила от 63-годишната продавачка две колиета с общо тегло около 40 грама, след което избягал. При обира, крадецът счупил ръката на жената, след което ѝ било оказана медицинска помощ. Криминалистите влезли в дирите на 27-годишен жител на село Труд, който е арестуван по случая. След доклад на материалите в Районна прокуратура - Пловдив, задържаният е привлечен като обвиняем по досъдебното производство. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. 

За броени часове пък служители на РУ – Първомай задържаха мъж, откраднал пари от къща в село Дълбок Извор. Вчера 42-годишен жител на споменатото село разказал, че около 15 часа установил липса на 460 лева и 100 евро от дома си. При организираните незабавни издирвателни действия същата вечер в районното управление бил доведен 38-годишен първомаец, известен с криминални прояви. Пред разследващите мъжът направил пълни самопризнания за стореното. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Първомай. 

Карловски полицаи установиха извършители на взломна кражба. Работата започнала по информация за откраднати 11 електроуреда от сградата на кметството в село Горни Домлян. В рамките на образуваното досъдебно производство служителите събрали доказателства, че посегателството е дело на трима местни жители, на 28, 27 и 20 години. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Карлово. 

Криминално проявен и осъждан пловдивчанин пък е задържан за взломно посегателство от лек автомобил. Според първоначалните данни, в началото на миналия месец мъжът задигнал два мобилни телефона от “Мерцедес”, който бил паркиран на ул. “Колоездачна” в областния град. По случая е образувано досъдебно производство в Четвърто РУ. По искане на районната прокуратура на извършителя е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.