измамници
измамници / снимка: Тина Соколова
Арестуваните преди дни в град Септември строители рекетьори са изнудвали беззащитни хора в цяла България. Това съобщи шефът на Областната дирекция на МВР в Пазарджик комисар Йордан Рогачев.

Групата от седем мъже е засечена случайно при обход на автопатрул. Кола с врачанска регистрация събудила съмнения у служителите на реда, а при последвалата проверка се разбрало, че бандата стои пред къщата на старица, за да я застави да даде пари.

Престъпниците прилъгали възрастната жена с предложение да й сменят улуците само за 50 лева. Впоследствие заявили, че работата им струва 1 000 лева. Взели й 200 лева, които имала в дома си, принудили я да изтегли от банковата си сметка 600 и да им ги даде, а в момента на полицейската проверка чакали за още.

Събрани са данни, че рекетьорите са действали и в други райони на страната. Търси се информация от други полицейски дирекции. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.

Схемата на престъплението в момента е доста масова. Жертвите обикновено са възрастни и беззащитни хора, най-вече – самотници.