/ БГНЕС, архив
Четири сигнала за домови кражби са регистрирани вчера в Пловдив, обраха и два автомобила
Двама непълнолетни са задържани за грабеж над възрастна жена в Пловдив. На 9 август, момчетата, на 16 и 15 години, били арестувани от служители на Второ РУ след проведено разследване, стартирало на 27 юли.

Криминално проявени откраднаха 400 фасадни алуминиеви профили

Тогава 79-годишна пенсионерка разказала, че по обяд, край бензиностанция на бул. „Христо Ботев“ от ръцете й била издърпана дамската чанта. Пред разследващите криминално проявените тийнейджъри направили самопризнание за извършеното престъпление.

Четири сигнала за домови кражби са регистрирани на 9 август в Пловдив. През незаключени входни врати от жилища на ул. „Жеравна“ и на бул. „България“ били задигнати общо около 2300 лева, мобилен телефон, лични документи и банкови карти.

Откраднаха над 260 сладоледа от магазин в Пловдив

Междувременно в апартамент на бул. „Никола Вапцаров“ било проникнато с взлом и отнет цифров фотоапарат, а по подобен начин от частен адрес в Кричим било извършено посегателство на 500 лева и други вещи. 

От полицията съобщиха, че и два леки автомобила са били обрани по едно и също време в село Брягово. Според първоначалната информация, посегателствата над оставените незаключени „Фолксваген“ и „Фиат“ са извършени в нощта срещу четвъртък. От колите липсват акумулаторите и музикално устройство.