Забраняват изцяло колите в Капана?
Забраняват изцяло колите в Капана? / netinfo
Квартал “Капана” да бъде затворен изцяло за лични МПС, с изключение на колите на живеещите там, обмисля общинската администрация. Идеята е пропусквателният режим да бъде като този в архитектурния резерват “Старинен Пловдив”, където достъпът е с пропуски срещу документ за адресна регистрация, обясни заместник-кметът Димитър Цветков.

Според него липсата на достатъчно паркинги в близост до “Капана” не е пречка за реализацията на този замисъл. В квартала е седалището на Агенцията по вписванията, там има много банки, нотариални и адвокатски кантори. Който има работа в тях, ще ходи пеш, категоричен бе заместник-кметът.

Междувременно стана ясно, че в бъдеще общината няма да отдава паркингите под наем. Парите от паркирането трябва да влизат директно в хазната, каза председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев. Той намекна, че предстои проверка дали "Общинска охрана", на която местата са дадени за стопанисване, правомерно ги е преотдала на частни фирми, след като те са в нейния капитал. Кюмюрджиев обаче призна, че едва ли ще се стигне до разтрогване на договори, тъй като това ще доведе до плащане на неустойки. Повечето от паркоместата в центъра се стопанисват от фирми, близки до предишното мнозинство в Общинския съвет. Печалбата е огромна, тъй като единствената инвестиция, направена от частниците, е разчертаване на уличното платно с маркировъчна боя.