Силен взрив в гараж разтърси живеещите на ул. "Михаил Такев" в Пловдив в неделя сутрин, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

Пострадал е 62-годишен мъж.

Според първоначалната информация мъжът е работил с режеща машина, като малко преди това източил газова бутилка в подземното ниво. В резултат на загазяването е възникнал взривът, при който мъжът е получил изгаряния и наранявания.
 

БГНЕС



Паркираният в гаража автомобил е напълно унищожен, а от ударната вълна вратите на помещението са отхвръкнали към отсрещна къща и друг автомобил.

На място бяха екипи на полицията, създадена е организация за обезопасяване на периметъра около адреса. Изведени бяха всички обитатели на сградата.
 

БГНЕС



Изгарянията на пострадалия мъж са 24 процента, съобщиха от УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД в Пловдив. Пациентът е настанен в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Лекарите извършват необходимите диагностични процедури, предстои снимка на белите дробове на пациента, тъй като по време на инцидента мъжът е бил в затворено помещение, обясниха медиците.

Свидетели сравняват взрива от газовата като бомба. Това разказа съседка на пострадалия мъж, в чийто дом в Пловдив се взриви газова бутилка. Съседката разказа, че взривната вълна е била толкова силна, че гаражна врата от блока е била на няколко десетки метра разстояние, заяви тя пред БНТ.

"Сградата е конструктивно цяла, Годна е за живеене. Има деформация на плочата между гаража, където е избухнал взрива и първия етаж. Но няма нещо, което да е фатално". Това заяви в ефира на NOVA инженер Светла Нешкова, експерт от район "Централен".
 
NOVA, БНТ