боен арсенал
боен арсенал / netinfo
Солиден арсенал от незаконно притежавани взривни устройства, оръжия и боеприпаси са иззели служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик. Акцията е проведена на територията на велинградското село Драгиново.

Служители на сектора са претърсили къща, прилежащите постройки, както и дворно място, обитавани от 21-годишен жител на селото. Скрити на различни места криминалистите открили две самоделни взривни устройства, два газови пистолета, различни части и механизми от бойни оръжия – цеви, затворни блокове, пълнители, пружини, пластмасови и дървени ръкохватки. Намерени са още близо 200 патрона от различни видове и калибри.

В местност, намираща се близост до черен път и нива, екипите се натъкнали и на други опасни находки. В стъклен и пластмасов буркан закопани в земята са открити две ръчни отбранителни гранати в комплект със запалки.

Всички намерени взривни устройства и вещества, оръжия, боеприпаси и части за тях за обезопасени и иззети.

Младежът е задържан в ареста за срок от 24 часа. Районната прокуратура във Велинград е удължила срока на задържането му на 72 часа. Работата по случая продължава.