/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
Репортаж на Искра Койчева
100643
Репортаж на Искра Койчева
  • Репортаж на Искра Койчева
Въжена линия, единствената в Пловдив, ще бъде монтирана на новата детската площадка в началото на парк „Лаута“ в район „Тракия“. Това съобщи кметът Костадин Димитров. По думите му, площадката ще е една от най-големите в града с площ от 1260 кв.м., ще разполага с над 10 съоръжения, пешеходни алеи, ударъпоглъщаща настилка, ограда, къщичка на два етажа и три входа, които вечерно време ще бъдат заключени. Ще има множество зони за почивка и над 20 пейки. Очаква се площадката да е готова в началото на пролетта.

Парк „Лаута“ продължава да е голямата гордост на кмета на „Тракия“

Димитров даде старт на облагодоряването на пространството пред търговския център в района, намиращ се до кръстовището с бул „Шипка“, което след реконструкцията ще разполага с нови плочкиу пейки и озеленяване. Акцентът от инфраструктурната програма на „Тракия“ за 2019-та година е продължаването на работата в микрорайоните А6, А7 и А8, където вече се изградиха важни инфраструктурни проекти.

Безплатен интернет и видеонаблюдение в новия парк в „Тракия“

Обновяването на спортната инфраструктура също е приоритет на кмета на „Тракия“ през мандата му. В последните години в района се изградиха над 15 футболни игрища и спортни игрища, редица зали бяха реновирани и изцяло ремонтирани. Вече има стартирала проедура по избиране на наемател на басейна в училище „Димитър Матевски“ и след решение на ОбС договорът може да се подпише, допълни още кметът на „Тракия“.

От думите му стана ясно, че за децата от 1 до 3 клас ползването на съоръжението ще е безплатно, а за останалите деца от училището таксата ще е 3 лв. За външни лица цената ще определи фирмата-наемател.