Полицията е в готовност за новия протест срещу скъпите горива
Полицията е в готовност за новия протест срещу скъпите горива / Тина Соколова
За втори път днес шофьори от Пазарджик и региона се вдигнаха на протест срещу високите цени на горивата. Този път - законен, добре организиран и със съдействието на полицията, която осигури охрана на събитието, така че всичко да мине без проблеми.

Участниците и днес бяха колкото и в предишния протест - около 200, със стотина превозни средства. В 11.00 часа част от тях се събраха на сборния пункт - битака. Оттам 30 минути по-късно потегли колона от над 50 автомобила, към които пътьом се присъединяваха още. 

Автошествието премина по околовръстната ул. "Стоян Ангелов", по бул. "Александър Стамболийски" по възлови кръстовища и булеварди през целия град и се върна на битака по бул. "Георги Бенковски". 

По целия маршрут колоната беше съпровождана от екипи на Районното управление и пътни полицаи. Движението на останалите автомобили беше отбивано или спирано, докато премине шествието, за да се избегнат инциденти. 

Събитието продължи близо три часа. Премина при стройна организация, без нарушаване на обществения ред в нито един от етапите на провеждане.

За момента не е обявено дали протестите ще продължат и през следващите почивни дни.