Връщане на агентурния апарат и носенето на оръжие поиска кмет за справянето с престъпността
Връщане на агентурния апарат и носенето на оръжие поиска кмет за справянето с престъпността / freeimages.com
Връщане на агентурния апарат и носенето на оръжие поиска кмет за справянето с престъпността
85333
Връщане на агентурния апарат и носенето на оръжие поиска кмет за справянето с престъпността
  • Връщане на агентурния апарат и носенето на оръжие поиска кмет за справянето с престъпността

Първото, което трябва да се предприеме за справяне с престъпността в малките населени места, е да се съкрати част от администрацията в Министерството на вътрешните работи и за сметка на това да се увеличи щата на полицаите, които действат на терен. Това заяви в интервю за Дарик радио кметът на Кричим Атанас Калчев.

Щатовете трябва да станат реални. В МВР има много чиновници, които са ненужни. Финансовият ресурс от тяхното съкращаване трябва да се насочи във вид на действащи полицаи“, категоричен е той.

Освен това, Калчев настоява и за връщане на завишаване работата на агентурния апарат на системата, както и за разрешаването на носене на оръжие.

От старите практики в МВР може да се извади най-доброто. Какво значи някой в 3 часа през нощта да влезе да краде с оръжие. В такъв случай разстрел и точка по въпроса. Живеем в ненормални времена, в които законите трябва да се изменят според ситуацията към момента“, каза още кметът на Кричим.

Няма рязко увеличение на битовата престъпност в Асеновград, но това не трябва да ни успокоява“, смята от своя страна кметът на община Асеновград Емил Караиванов.

Само с методите за наказателно-правната репресия не може да се реши проблема. Хората очакват повече полицейско присъствие“, счита и той.

По думите му, общината вече е предоставила на органите на полицията 12 камери в града, с помощта на записите от които вече има разкрити извършени престъпления. Предвижда се поставяне на видеонаблюдение и в някои от селищата в община Асеновград, където това ще е превантивна мярка.

Какво още казаха за Дарик радио кметовете на Асеновград и Кричим, чуйте в звуковия файл.