Военните  складове в Брациговско и фабриката за взривове край Панагюрище безопасни
Военните складове в Брациговско и фабриката за взривове край Панагюрище безопасни / netinfo
Няма опасност от инциденти във военните складове в Пазарджишка област, които са в района на гр. Брацигово и в село Козарско, заяви за Дарик радио директорът на "Гражданска защита" инж. Кръстьо Кичов. Той посочи, че складовете се охраняват от служители на Българската армия и частни охранителни фирми, а отговорността за безопасността е на Министерството на отбраната.

На 15 км от Панагюрище функционира и фабрика за производство на взривни вещества “Тринитромед”. Производството там се контролира от дирекцията на МВР "Контрол на опасните средства".

Складовете за съхранение на взривни материали съществуват от 60-те години и до момента няма регистриран инцидент в тези райони. Край Брацигово се съхраняват гориво и смазочни материали, а край Козарско - боеприпаси. Горивото в Брацигово е обезопасено допълнително, тъй като е в цистерни под земята, а достъпът е ограничен и от блиндирани врати, и от охрана.

Няма психоза сред жителите на общината, заяви за Дарик радио кметът на Брацигово Васил Гюлеметов. Той обобщи, че и двата склада съхраняват горивата и боеприпасите при висока степен на обезопасеност.