Вносителят на предложенията за евтини жилища за чиновници иска отлагането им
Вносителят на предложенията за евтини жилища за чиновници иска отлагането им / netinfo
Общинският съвет да отложи продажбата на евтини общински жилища до изготвяне на нова наредба, с която ще се въведат пазарни цени, призова вносителят на тези предложения Петко Атанасов. За последно той вкара докладна в Общинския съвет в края на юни за 13 ведомствени апартамента, които да бъдат придобити от чиновници от градската управа, съдии и прокурори. В предложението фигурират цени от 28600 лева за 72 кв.м. жилище в Южен или 55000 лева за 100 квадрата в суперцентъра зад църквата “Св. Петка”.

Атанасов обясни парадокса с това, че голяма част от молбите за закупуване на ведомствени апартаменти на цени далеч от пазарните отлежавали повече от 6 месеца и нямал право да ги задържа. Заместник-кметът обаче твърди, че е на категорично мнение продажбите са бъдат временно спряни до приемането на актуализираните цени.

Вече е назначена комисия, която ще разработва наредбата за реда и правото на придобиване на общински жилища. Заместник-кметът по общинската собственост повече от година обещава увеличение на цените на общинските жилища, които се продават на служители на половин цена. Като причина за забавянето той изтъкна очакваните промени в Закона за общинската собственост, които вече са факт.

Кога ще бъдат увеличени цените на ведомствените жилища и на каква база – чуйте от Петко Атанасов в прикачения звуков файл