Венцислав Каймаканов: Общината ще стимулира учителите
Венцислав Каймаканов: Общината ще стимулира учителите / netinfo

Създаването на фонд за допълнително възнаграждение на учителите от общинският бюджет е част от програмата за управление на независимият кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов. В програмата "Дарик кафе" той уточни, че ще настоява местният парламент да отдели достатъчно средства за обновяване на амортизирана материална база в училищата.

Осигуряването на безплатен достъп за всички пловдивски учители до Интернет също е залегнало в програмата на Каймаканов за подобряване на общинското образование. Трудът на българския учител се заплаща изключително унизително. Длъжни сме да осигурим достойно възнаграждение за хората, които учат и възпитават децата ни, подчерта независимият кандидат за кмет на града.

На въпрос дали изборите могат да бъдат провалени заради готовността на учителите да блокират училищата, където ще има изборни секции, ако не бъдат постигнати резултати в преговорите по техните искания, Каймаканов отговори, че това е част от опитите им да променят статуквото. Той обаче изрази надежда, че съсловието ще демонстрира присъщата си интелигентност, и няма да се стигне до блокада на урните по време на предстоящия вот за местна власт.