Студенти Велинград
Студенти Велинград / netinfo
Празничен концерт на популярния духов оркестър „Виво Монтана“ организира Община Велинград по повод Студентския празник. Характерният за уникалната група репертоар от балканска и ъндърграунд музика с етно, джаз, фънк и поп елементи ще звучи на централния площад „Николай Гяуров“ от 13,00 часа днес.

Празничната програма продължава и утре, отново на площада, с изпълнения на „СкандаУ“ и победителя от „ВИП Брадър 2017“ Тото.
Въпреки че цените в курорта са много по-високи от тези в други туристически селища, почти всички места за днес и следващите два почивни дни са резервирани, съобщават от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Най-евтините пакети започват от 60 лева само за нощувка, а тези с всички екстри достигат до 320 лева за вечер за апартамент. Цената включва празнична вечеря с артистична програма, оркестър, както и закуска на следващата сутрин.

В родопския град работят повече от 50 хотела и почивни бази, отделно са малките къщи за гости, в които обаче най-често се предлага само нощувка, като в активния сезон цените са от 20 лева нагоре. В този случай младите хора могат да се повеселят  в около 140-те барове и заведения за обществено хранене.