Вдигат минималната работна заплата във ВМЗ-Сопот, търсят специалисти
Вдигат минималната работна заплата във ВМЗ-Сопот, търсят специалисти / снимки: Кирил Кирилов
Вдигат минималната работна заплата във ВМЗ-Сопот, търсят специалисти
90811
Вдигат минималната работна заплата във ВМЗ-Сопот, търсят специалисти
  • Вдигат минималната работна заплата във ВМЗ-Сопот, търсят специалисти

През последната година във ВМЗ-Сопот на работа са постъпили 1400 работници, като половината от тях са младежи от 20 до 30-годишна възраст. Това съобщи в интервю за Дарик зам.-изпълнителният директор по човешките ресурси в предприятието Иванка Вълева. Дружеството предлага възможност за реализиране на стажантски програми както за студенти първи и втори курс, така и за ученици, ненавършили 18 години. Недостиг на кадри има и със средно, и с висше образование. Ръководството търси да назначи фрезисти, стругари, настройчици, технолози и конструктори.

Средната месечна работна заплата във ВМЗ е около 950 лв., а средният месечен бонус е около 100 лв. През месец юни тази година в дружеството е подписан нов колективен трудов договор, в който са запазени всички основни клаузи. От началото на следващата година ще има и увеличение на минималната работна заплата в завода.

Вдигат минималната работна заплата във ВМЗСопот търсят специалисти
netinfo

Каква е картината във ВМЗ-Сопот, допълниха и двама млади работници. Нели Колева е на 37 години и е родом от Сопот, а 29-годишният Борислав Кабаков е от съседното Карлово.

Още подробности за това какви условия на труд и възможности предоставят от мениджмънта на дружеството, чуйте от репортажа в прикачения звуков файл.