Ванко 1 гърми първи по закона Петканов?
Ванко 1 гърми първи по закона Петканов? / netinfo

Очаква се едно от  делата за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност, които ще внесе днес в съда специализираната комисията по закона Петканов да бъде срещу рапъра Ванко 1.

Задържан преди 3 години по обвинение за трафик на проститутки, той излежава 12 годишната си присъдата в пловдивския затвор. Иван Главчев - известен като Ванко 1 не се води официално собственик на нито един от недвижимите имоти, които притежава семейството му. Има наложен запор единствено върху 6-те Мерцедеса, част от колекцията му от луксозни возила.

Съгласно закона Петканов , имущество придобито по престъпен начин може да се конфискува дори ако собственици са близки и роднини на осъденото лице.

Според юристите, трябва да се докаже, че имуществото е придобито с пари от извършените престъпления, за които е издадена присъдата. А в случая с Ванко 1 това е трудно доказуемо.

По закон трябва да се образува дело в Окръжния съд и след обнародване в държавен вестник съдът трябва да постанови конфискация на имуществото ако прецени, че е придобито по престъпен начин.

Мъртво роден ли е закона Петканов? – чуйте от прикачения файл