Йордан Камджалов
Йордан Камджалов
Публика и Музикална лаборатория за Човека влизат заедно в кръга на песента утре вечер в Античния театър в Пловдив. Интерактивният спектакъл, част от програмата Европейска столица на културата, се ръководи от международно признатия диригент Йордан Камджалов. Античният театър ще събере за първи път и трите форми на Музикална лаборатория за Човека: ансамбъл, хор и България ПЕЕ като активен участник е цялата аудитория на Античен театър. 
 
За спектакъла Маестро Камджалов споделя: „Вярвам, че бъдещето на музиката, а и на живота, е в пълната свобода, в пълното общуване и в пълното преживяване. На този път, на тази цел и на тази идея е посветено настоящото звуково-пространствено преживяване.”
 
Вечерта на 25 май ще съпреживеем част от „Етюди на бъдещето“, изпълнението с което Genesis Chamber Orchestra, Музикална лаборатория за Човека за първи път в Златната зала на Музикферайн, Виена представиха изцяло българска програма. 
 
Спекатакълът е част от проекта „Заедно в кръга на Паневритмията“ и е венец на целогодишните прояви за популяризиране на паневритмията като уникална българска практика, създадена от Петър Дънов, философ и композитор.
 
Йордан Камджалов, съвместно с училища, университети и фестивали, провежда от години уникалното събитие „България ПЕЕ“, събуждайки колективните творчески сили. Защото България е пяла през вековете, България пее и България ще продължава да пее.
 
Спектакълът “В кръга на песента” се провежда на 25 май, събота, на Античен театър в Пловдив от 20.00 часа с вход свободен.

Чуйте още от диригента Мая Василева в приложеното аудио.