Уди Алън и Емир Кустурица с новите си хитове на Киномания
Уди Алън и Емир Кустурица с новите си хитове на Киномания / снимки: Киномания

От днес до 1–ви декември в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 11-тото издание на Киномания в Пловдив. Световната кинопанорама идва с най-силната си програма досега и за първи път за цели 14 дни.

За 9-та поредна година Киномания ще представи премиерно новия филм на Уди Алън. “Café Society” ще ви срещне с Боби Дорфман – млад мъж, който пристига в Холивуд през 30-те години на миналия век с надеждата да намери работа във филмовата индустрия. Там той се влюбва и открива едно ново общество от хора, което ще оформи духа на цяла епоха.

На Киномания ще се състои и премиерата на новия филм на Емир Кустурица “На млечния път”. След 8 години мълчание Емир Кустурица е едновременно режисьор и главен герой като си партнира с Моника Белучи и Мики Манойлович, а в центъра на сюжета е типична по кустуровски история за страстна, забранена и трагична любовна афера.

Уди Алън и Емир Кустурица с новите си хитове на Киномания
netinfo

Мел Гибсън отново влиза в ролята на режисьор. “Възражение по съвест” е създаден по забележителната истинска история на Дезмънд Дос, който по време на едно от най-кървавите сражения във Втората световна война, е единственият американски войник, който се бие на фронтовата линия без оръжие.

Кевин Спейси ще видим в “Елвис и Никсън” – неразказаната история за легендарната среща между Елвис Пресли и Ричард Никсън, обезсмъртена на най-търсената снимка в Американския национален архив.

Никол Кидман пък е “Кралицата на пустинята”. Филмът на Вернер Херцог разказва за епичното пътешествие и сърцераздирателните романтични преживявания на Гертруд Бел, изключително влиятелна изследователка, писателка, археолог и аташе на Британската империя в Близкия изток в зората на 20-ти век.

В рубриката “Кулинарно кино” ще можете да видите “Първа реколта”, за да се убедите колко всъщност е трудно да се направи наистина великолепно вино.

Феновете на датското кино ще могат да гледат новия филм на големия датски режисьор Томас Винтерберг – “Комуната”. Филмът изследва страничните ефекти от социалните промени през 70-те години през микрокосмоса на комуната, особено популярна по онова време в скандинавските страни.

Цената е 7 лв. редовен билет и 6 лв. за пенсионери, студенти и ученици. Картата за 5 прожекции е на цена 30 лв.