Ученици стават кметове, банкери и главни редактори за един ден
Ученици стават кметове, банкери и главни редактори за един ден / netinfo

Областният управител, председателят на Общинския съвет в Пловдив и кметът на града ще отстъпят днес работните си места на средношколци от пловдивските училища, които участват в програмата на фондация “Джуниър Ачийвмънт България” “Мениджър за един ден”. Инициативата, която се провежда ежегодно в 200 страни в света, дава възможност на учениците да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

За пети път “Мениджър за един ден” се провежда под патронажа на Министерството на финансите. Активни партньори в инициативата тази година саМинистерството на икономиката и енергетиката, Американското и Британското посолства, ООН, Българският форум на бизнес лидерите. Българското Национално Дарик радио е медиен партньор . 3-ма тийнейджъри ще седнат на стола на главния редактор на Дарик Пловдив, за да видят как се управлява регионалната станция в града под тепетата.

В Карлово шест момичета от СОУ “ Христо Проданов” в Карлово ще заемат местата на началници на ключовите общински отдели и Центъра за административно обслужване. Те ще имат възможност да вземат управленски решения на базата на предварителната си подготовка. Освен в общинската администрация, тийнейджърите от Карлово ще проявят уменията си в местни банки, хотел и в РПУ- Карлово.