Тъст иска 100 000 от зета, стрелял в лицето му
Тъст иска 100 000 от зета, стрелял в лицето му / netinfo

 

Сто хиляди лева граждански иск предяви днес в Окръжния съд 61-годишният Стоян Цанков от Брестовица срещу приятеля на дъщеря си Емил Стойчев. На 16 януари 2012-а зет му, който по онова време бил охранител, се промъкнал в къщата му и стрелял 5 пъти в лицето на тъста с газов пистолет. В залата днес се разбра, че вследствие на това Цанков е ослепял с едното око, а с другото почти не вижда. От ТЕЛК му дали 82 процента инвалидност.

 

До инцидента се стигнало вследствие на разрив във връзката на Емил с Любина Цанкова, дъщеря на пострадалия. Двамата имат дъщеричка Надежда на 4 г.

 

На 30 септември 2011 г. охранителят пристигнал в Брестовица и поискал да вземе детето, но след като казал на жена си и тъста, че повече няма да видят Надежда, те не му разрешили.

 

Стоян Цанков избутал Емил навън и заключил след него. Вбесеният зет разбил вратата, нарекъл тъста „селски цървул" и го засипал с обиди. Наложило се да викат полиция, за да  го изведат от жилището.

 

Нов скандал последвал на 4 октомври, когато Емил пресрещнал приятелката си, която отивала да води дъщеря им на градина. Бутнал я, хвърлил й телефона и се опитал да отведе   Надежда, но тя се разплакала и бащата се отказал от намерението си.

 

Няколко месеца след това охранителят не безпокоял семейството на Любина, нито я тормозел по телефона. На 16 януари тази година се промъкнал в къщата в Брестовица през незаключена задна врата. Никой не го видял, когато влязъл в стаята. Стоян Цанков лежал на дивана и гледал телевизия.

 

„Усетих, че в лицето ми се стреля. После силна болка и парене", разказа тъстът. Той инстинктивно се изправил в леглото и видял на метър от себе си Емил, който държал пистолет. Зетят гръмнал още веднъж и се насочил към вратата. Простреляният го последвал с обляно от кръв лице. Тъй като от нея не можел да вижда, се върнал в стаята.

 

В залата стана ясно, че Емил и носел със себе си и нож, който захвърлил при бягството. Самият охранител заяви пред съда, че не се признава за виновен. Делото продължава и в момента с разпит на свидетели.