Туристическият бранш обнадежден от новата власт
Туристическият бранш обнадежден от новата власт / dariknews.bg
Туристическият бранш обнадежден от новата власт
47270
Туристическият бранш обнадежден от новата власт
  • Туристическият бранш обнадежден от новата власт

Имаме много сходни виждания с новата власт за развитието на туризма в Пловдив, заяви в ефира на Дарик председателят на Съвета по туризъм (СТ) в Пловдив Любозар Фратев. Започнахме разговори и аз съм обнадежден, допълни той. По думите му най-накрая нещата ще тръгнат в правилното направление.

След възстановяването на Консултативния съвет по туризъм и с използването на кадрите, с които разполагаме, смятам, че браншът в Пловдив ще се развива, каза още Фратев. Според него съществуването на ОП „Туризъм" е било излишно. Това предприятие беше мъртвородено, една неработеща практика, коментира председателят на СТ.

Тази седмица е третото издание на празника „Дефиле на младото вино". Изложба на винени съдове поставя началото на фестивала. Експозицията „От Дионис до Трифон Зарезан" ще бъде открита утре в Етнографския музей. На 25 ноември от 18 часа в Културен център „Тракарт" е предпразничната вечер „Тракия и виното". Археологът проф. Николай Овчаров ще изнесе лекция на тема „Траките, българите и виното" и ще бъде прожектиран филмът „Слънчевото вино на траките". В събота и неделя са дегустациите в Стария град. Очаква се да се изпият 4 тона вино, предложено от 17 винарски изби.